Помоћ мигрантима и у биоскопу "Звезда"

У београдском биоскопу "Звезда" отворен је нови дистрибутивни центар, у коме волонтери свакодневно примају помоћ и шаљу је тамо где је најпотребнија. Нову групу миграната, који су јутрос стигли у Београд, екипа РТС-а затекла је у парку код Аутобуске станице.

Премор, неизвесност и висока температура чине своје, па већина миграната који стижу у парк код Аутобуске станице у Београду, одмор тражи у хладу. Неки, и у крошњи дрвећа

Лутфија Антар стигла је у Београд с двоје деце, а супруг је са још двоје остао у Сирији.

"Јутрос сам све време плакала у парку, јер нисам успела да уђем у аутобус за Мађарску. Дошла сам у овај дистрибутивни центар да пронађем пелене и ципеле за своју децу, која немају шта да носе. Ова подршка је драгоцена", прича Лутфија Антар.

Недалеко од Аутобуске станице, у Миксер хаусу, волонтери су делили мигрантима гардеробу, намирнице и пелене.

Брачни пар Симић из Сарајева је допремио лекове. Недељко Симић каже да су донели разне медикаменте од сирупа до санитетског маеријала за чишћење и превијање рана.

Преко Фејсбук странице, том центру се јављају људи добре воље из региона, са жељом да помогну. Оно што је мигрантима најпотребније, грађани од сада могу да доносе и у нови дистрибутивни центар, биоскоп "Звезду", и то од 20.30 до 23.30.

Јелисавета Вучетић, волонтер у биоскопу "Звезда" каже да су потребна средства за хигијену, пелене и храна за бебе, сува храна. "Има свега и обуће и одече и играчака", истиче Вучетићева.

Министарство за рад и социјалну политику, како РТС незванично сазнаје, осмислило је план реаговања у случају да се број миграната у наредних неколико месеци драстично повећа.

Овај документ прецизира ко ће од надлежних да се укључи у њихово збрињавање а то су МУП, Министарство здравља, Комесаријат за избеглице и Црвени крст.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи