Министри са српском децом из Хрватске

У оквиру дводневне посете Београду педесеторо српске деце из Хрватске заједно са министром за рад, запошљавање и социјалана питања Александаром Вулином обишло је Авалски торањ. Деца су посетила и зграду Старог Генералштаба.

Александар Вулин је рекао да му је част што се срео да децом, од које је већина њих први пут у Београду, и додао да је главни град Србије увек добар домаћин који воли децу, преноси Танјуг. 

Велико ми је задовољство што ће када се врате кући деца својим вршњацима моћи да пренесу да су овде добродошли и вољени, рекао је Вулин.  

"Србија неће заборавити ни једног србина без обзира где је рођен и где живи и увек ћемо се борити за њихова права, да могу да се осећају као Срби, пишу својим писмом и говоре својим језиком и да буду добри грађани земаља у којим живе", каже Вулин.

Тринаестогодишњи Дарио Шкорић из Копривице је рекао како му се највише допао високи Авалски торањ, али и да се радује што ће видети Маракану о којој је толико машта. Његова другарица Рајна Винцек је рекла да је веома срећна што је у Београду који јој је прекрасаан и једва чека да види ЗОО врт на Калемегдану.

Стефан Петровић из Загреба је казао да би хтео да остане у Београду још који дан и да би свима препоручио да га посете.

Деца су посетила и зграду Старог Генералштаба, где је с њима разговарао министар одбране Братислав Гашић, преноси Фонет.

Гашић је рекао да има и трему и да му је част да буде домаћин српској деци из Хрватске на пропутовању кроз, како "најлепшу земљу Европе, а то је наша лепа Србија".

Министар одбране је рекао деци да ће им им кустос испричати све о згради Генералштаба, у којој како је рекао, "и данас битише једна од најпоноснијих војски света, војска која је кроз историју изнедрила многе велике војсковође, која је и данас једна од најцењенијих војски света".

Гашић је деци пожелео да им Београд данас покаже све своје лепоте. 

Ово је друга група дечака и девојчица која борави у престоници у оквиру пилот пројекта града Београда током које ће следеће године неколико стотина српске деце из бивших југословених република гостовати по седам дана и тако имати прилику да упознају његове лепоте, значајне институције и друге знаменитости. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи