Читај ми!

Рођена прва беба у породилишту у Пасјану

У болници у Пасјану код Гњилана рођена је прва беба - дечак тежак око четири килограма. То је први порођај у здравствениму становама Владе Србије у српским срединама Косовског поморавља, 16 година од окончања рата.

Први порођај у новом породилишту и први дечак. Сенаду Зејнељи породили су у новој болници у Пасјану, једину установу те врсте у српским срединама Косовског поморавља.

"Доктори су предивни, све је прошло у најбољем реду", каже породиља Сенада Зејнељи.

Гинеколог Јела Лакићевић навела је да је порођај протекао добро.

У последњих 16 година, српске средине у Поморављу богатије су за 300 до 500 беба годишње. Сви порођаји обављани су у болницама у Нишу и Врању. Од званичног отварања, болници у Пасјану требало је неколико месеци да почне да ради.

Директор Здавственог центра у Гњилану Зоран Перић напомиње да је болница у Пасјану и технички и кадровски комплетирана. Било је много техничких проблема у вези са водом, нарочито за породилиште, где је потребно обезбедити најздравију могућу воду, која ће проћи све могуће тестове, додао је Перић.

Перић је нагласио да је стављање у функцију породилишта корак у правцу опстанка српске заједнице на овом подручју.

Апаратуру за породилиште у Пасјану већим делом набавила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи