Читај ми!

Криволов на препелице на северу Бачке

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије саопштило је да је током викенда 15. и 16. августа на северу Бачке, у атару села Стара Моравица и Пачир, откривен недозвољени лов на препелице.

Откривено је укупно шест вабилица за препелице које су непознате особе поставиле на две локације, а случајеви недозвољеног лова пријављени су полицији и ловној инспекцији, преноси Бета.

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије позвало је ловачка удружења, ловне инспекторе, ловце, земљораднике и све остале који се крећу у природи да пријаве све случајеве криволова, јер прећуткивање и одобравање тог кривичног дела штети свима.

У саопштењу се на помиње да друштво има сазнања да се интензиван криволов препелица на сеоби у ловиштима око Бачке Тополе спроводи дуже од једне деценије,

Полицији, ловној и инспекцији заштите животне средине протеклих година пријављено је мноштво случајева, а грађанима који су те случајеве пријавили, криволовци су претили и чак наоружани упадали у куће", саопштио је Тим за борбу против криволова Друштва за заштиту и проучавање птица.

Додаје се да су од почетка ловне сезоне мештани са севера Бачке пронашли случајеве криволова препелица и код села Ђурђин и Криваја, а оправдано се страхује да је много више неоткривених случајева.

"Изузетно нас забрињавају подаци са терена. У неким од обиђених села приметили смо стране ловце, госте у лову на препелице и грлице, који су дошли из држава где су ове врсте трајно заштићене, упозоравају из Тима за борбу против криволова Друштва за заштиту и проучавање птица.

Претпостављамо да их њихови домаћини нису обавестили да ће препелице ловити на недозвољен начин, уз употребу вабилица и да су их тиме довели у опасност да буду кривично гоњени", наглашава Тим за борбу против криволова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи