Читај ми!

Синдикат: Листе не показује где је вишак у просвети

Синдикат радника у просвети Србије оценио је да се из листи технлошких вишкова које је Министарство просвете, науке и технолошког образовања објавило на свом сајту не може закључити ко је у просвети вишак, ни где је у школама мањак.

У саопштењу Синдиката радника у просвети наводи се да се на објављеним листама не налазе имена радника који су технолошки вишкови, тако да листе не испуњавају основни предуслов - право радника да се његово име нађе на листи уз његов пристанак, преноси Бета.

Како је објашљено, интерес радника је да се позове на свој статус на листи и да сходно томе евентуално добије посао у другој школи.

Из синдиката су указали да Министарство није објавило листе са слободним радним местима у појединим школама.

"Министарство од директора школа није ни тражило одговарајуће податке за такве листе. Тиме се продужава могућност злоупотреба директора школа који ће, скривајући и даље слободна радна места, моћи да запошљавају на црно, односно нове раднике на одређено време", упозорио је СРПС.

Тај синдикат у саопштењу је додао да је до почетка школске године остало 10 дана, а да још није почела са радом Централна комисија за технолошке вишкове, што како је оценио "довољно говори о ажурности министра просвете и његових помоћника".

"Будући да ни предлози измена Закона о основама система образовања и васпитања још нису дати синдикатима на последње консултације, синдикати немају никакав основ да верују да ће Министарство поштовати своје обавезе, потписане са синдикатима после штрајка", саопштио је СРПС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи