Читај ми!

Град финансира боравак деце у приватним вртићима

Град Београд ће од 1. септембра финансирати износом од највише 22.160 динара боравак деце у приватним вртићима, саопштено је из Градске управе.

Деца за коју нема места у предшколским установама чији је оснивач Град Београд, од 1. септембра могу се уписати у 55 верификованих приватних предшколских установа у којима има око 3.000 слободних места, преноси Танјуг.

Тиме почиње да се примењује Одлука о праву на накнаду дела трошкова боравка детета у предшколској установи чији је оснивач друго правно или физичко лице, коју је донела Скупштина града Београда, истакнуто је у саопштењу градског Секретаријата за образовање и дечју заштиту.

Боравак деце у предшколским установама којима је оснивач Град родитељи плаћају 5.540 динара, што је 20 одсто од економске цене која износи 27.700 динара, док преостали износ, 22.160 динара, дотира Град Београд.

Иначе, захтев за остваривање тог права од 1. септембра текуће године подносиће се Секретаријату за образовање и дечју заштиту од 1. до 14. септембра у згради Градске управе у Улици 27. марта 43-45, на јединственом обрасцу који се може преузети на писарници Градске управе и на сајту Града Београда.

Након истека тог рока, сходно одлуци, право ће се признавати од дана подношења захтева.

Уз захтев, родитељ, старатељ, усвојитељ или хранитељ прилаже потврду предшколске установе да дете није уписано због недовољних капацитета установе.

Прилажу и копије извода из матичне књиге рођених за дете, односно решења надлежног центра за социјални рад о статусу старатеља, усвојитеља или хранитеља, копије уверења о држављанству и личне карте подносиоца захтева, односно копије потврде о сталном настањењу или потврде Комесаријата за избегла и расељана лица и копију уговора са приватном предшколском установом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи