Читај ми!

Жене 30 одсто мање плаћене од мушкараца

У Србији жене су за исти посао 30 одсто мање плаћене од мушкараца, упозорила је председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић и поручила да ће то владино тело наставити да ради на економском оснаживању жена и њиховом већем укључивању у политички живот.

Зорана Михајловић је током обилска фабрике за производњу штикли и доњих делова обуће "Пластомет", чији је власник жена, истакла како је то реткост у Србији, с обзиром на то да су обично власници предузећа мушкарци, преноси Танјуг.

"Зато сам данас овде да их подржим и кажем да ћемо као Координационо тело за родну равноправност да им пружимо подршку колико год је то могуће", истакла је Михајловићева.

Подсетила је да је "Пластомет" почео да ради пре 25 година са свега двоје-троје запослених, док их данас има 32 и честитала власници Лалици Глигоријевић на огромном труду и успеху.

Потпредседница Владе је рекла да Србија иде напред по питању родне равноправности али да сви морају да се укључе у тај процес.

Михајловићева је такође рекла да Влада Србије спроводи програме за женско предузетништво, на пример са Привредном комором Србије, чији је председник члан Координационог тела за родну равноправност, као и са Фондом за развој, у којем постоји посебан одсек за женско предузетништво.

"Морамо жене економски да оснажимо, као што је важно и да их више укључимо у политички живот", поручила је Михајловићева.

Власница "Пластомета" Лалица Глигоријевћ је истакла како јој много значе подршка државе и Координационог тела за родну равноправност.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи