Читај ми!

Вежба ронилачког центра Жандармерије

На Ади Циганлији одржана је показна вежба спасавања на води. Министар полиције Небојша Стефановић је том приликом апеловао на родитеље да пазе на децу непливаче, али и на грађане да не улазе у неуређена купалишта.

Министар Небојша Стефановић је рекао да је важно да се сви упозоре да поштују сва правила – да не улазе у неуређена купалишта и да не улазе у воду под дејством алкохола.

"И што је најважније, да малолетну децу и децу која су лоши пливачи, стално држе на оку и да не дозволе да та деца без надзора улазе у воду", рекао је Стефановић на Ади Циганлији, преноси Танјуг.

Указао је да је у претходном периоду било доста утапања и нагласио да је велика трагадеја када било ко, а посебно дете, на тај начин изгуби живот.

"Морамо да водимо рачуна о нашој деци и зато молим све родитеље да обрате пажњу на то да ли су им деца отишла на купалишта, да ли иду са неким ко зна да плива и да ли неко пази на њих", рекао је Стефановић, након вежбе спасавања.

Најавио је да ће МУП у сарадњи са специјалном антитерористичком јединицом и Жандармеријом у августу и септембру организовати кампове и обуке у оквиру којих ће између осталог бити и обуке о томе како се улази у воду, какви су поступци и које су мере безбедности.

Командир Првог ронилачког центра Жандармерије Александар Кикош је навео да највећих проблема има са непливачима и да се у последњих месец дана догодило 18 случајева утапања људи и деце који су непливачи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи