Читај ми!

Ваучери за одмор и наредне године

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, отворио је у Крушевцу манифестацију Србија у срцу" коју је туристичка организација тог Града организовала као подршку акцији "Летујте у Србији" и најавио да ће држава и наредне године издавати ваучере за све оне који желе да бораве у домаћим туристичким дестинацијама.

Манифестацију организовану са циљем да се представе туристички потенцијали Града Крушевца и Расинског округа, министар је оценио као успешну "јер такве манифестације промовишу удруживање свега што Србија има у туристичком погледу".

Он је рекао да је то добар пример како да све општине Округа удруже оно најбоље што имају, те да на томе треба правити причу која ће све то обликовати као један заједнички туристички производ који ће бити најбоља репорука за потенцијалне туристе, преноси Фонет.

Како је рекао, Крушевац би свој туристички развој требало да базира на културном и здравственом туризму и да ће министарство у том погледу овом Граду пружити сву неопходну помоћ.

"Јуче смо донели одлуку да подржимо пројекат изградње туристичке сигнализације у Граду Крушевцу. Вредност тог пројекта је 4,5 милиона динара , што је само почетак онога што озбиљно намеравамо да учинимо у овом Граду" рекао је Љајић.

"Не морате имати море да би били озбиљна туристичка земља, а Србија са потенцијалима које има у области туризма може да рачуна на много веће приходе него што је то сада случај", рекао је Љајић.

Држава и министарство и наредне године ће промовисати домаћи туризам, издавати ваучере за све оне који желе да бораве у домаћим туристичким дестинацијама, и подржати агенције које доводе стране госте и стране туристе, рекео је он.

Љајић је истакао да је Србија једна од ретких земаља која годинама бележи двоцифрен раст броја туриста.

У крушевачкој општини, позиву мнистарства да се укључе у акцију која би требало да стимулише грађане да летују у Србији одазвала су се два хотела у Граду, као и Специјална болница "Рибарска Бања".

До данас, Рибарска Бања је издала 166 резервација за боравак уз коришћење ваучера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи