Улица Војводе Степе отворена за аутомобиле

Улица војводе Степе од данас ће бити отворена за аутомобилски саобраћај после више од годину дана, колико је трајала реконструкција 4,5 километара дуге саобраћајнице. Синиша Мали каже да извођач има две године гарантни рок у којем треба да буду исправљене неправилности.

Аутобуси ће возити од сутра ујутру, а трамваји у наредних пет до шест дана, преноси Танјуг.

Градоначелник Београда Синиша Мали, који је обишао реконструисану Улицу Војводе Степе, захвалио се грађанима Вождовца који су имали стрпљења да издрже једногодишње радове, истичући да је пројекат имао пуно нелогичности и нејасноћа.

Мали је истакао да извођач има две године гарантни рок у којем треба да буду исправљене неправилности које постоје, а обећао је и да ће то град у сваком случају поправити.

Он је за октобар најавио тендер за извођача радова за реконструкцију Славије и Булевара ослобођења.

"Не желимо да имамо пројектанта који ће правити грешке попут постављања коцки за слепе", рекао је Мали.

Уочи званичног отварања Улице Војводе Степе одржана је пробна вожња трамваја који сада пролазе средином те саобраћајнице.

Реконструкција је почела 11. јула прошле године, трамвајске шине су померене на средину коловоза, а обновљен је и део топловодне мреже.

Рок за завршетак радова је био 11. јул ове године, али је извођач радова тражио продужетак који му је надзорни одбор одобрио на име оправданих разлога за 20 дана.

Мали се извинио слепим и слабовидим особама

Градоначелник Београда извнио се представницима Удружења слепих и слабовидих због грешака које су направљене приликом реконструкције Улице Војводе Степе. 

"Извините у име града Београда. Бесан сам на оне који су то пропустили, али ми ћемо то заједно поправити", рекао је Мали након што му се приликом обиласка улице обратила председница Удружења слепих и слабовоидих "Бели штап" Весна Несторовић.

Она је понудила радоначелнику да узме штап у руке и стави маску на очи како би се лично уверио у пропусте који су направљени.

Мали је поручиио да не даје штап њему већ да га чува за слепу или слабовиду особу, након чега је Несторовић одговорила да маску преда пројектанту.

Она је нагласила да је до сада поднела 20 жалби највише извођачима радова али да ниједан повратни одговор до сада није добила.

Весна Несторовић је прецизирала да је на одређеним деловима реконструисане улице тротоар преузак, а да су коцкице којима се означава стаза за слепе и слабовиде погрешно постављене.

"Мене је срамота и бесан сам због преуских тротоара и стазе за слепе", рекао је Мали у разговору са Несторовићевом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи