Читај ми!

Удовичић: Нова радна места за младе у Нишу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је у Нишу ДЕЛИ центар за креативно деловање у којем ће бити смештено 15 новооснованих компанија из области креативних индустрија.

"Ово је сјајна прилика за све младе који имају квалитетну идеју, али не и средства за реализацију исте. Важно је да младима пружимо шансу, прилику да уче, усавршавају се и развијају своје идеје, а овај центар ће им управо то омогућити", рекао је министар Удовичић.

Удовичић је истакао да су главни проблеми са којима се млади предузетници у првим годинама рада суочавају велики трошкови одрживости бизниса, наведено је у саопштењу Министарства.

Према речима министра, циљ оваквог центра јесте да младима омогући да сачувају и ојачају свој бизнис управо кроз смањење тих трошкова, али и да их кроз различите врсте подршке припреми за предстојеће изазове у вођењу истог.

"Oтварањем овог инкубатора добили смо 15 нових радних места у Нишу и веома ме радује што ће та места попунити млади, иновативни људи, јер су они покретачка снага друштва и наша будућност. Управо због тога, наставићемо да подржавамо пројекте са конкретним и видљивим ефектима", истакао је Удовичић.

Министарство омладие и спорта је за овај пројекат, у оквиру Јавног позива за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за спровођење циљева Националне стратегије за младе, издвојило 2,3 милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи