Читај ми!

До медаља уз таленат и напоран рад

Наши млади математичари увек се са такмичења враћају са медаљама. У тиму који је са Међународне математичке олимпијаде одржане у Тајланду донео четири медаље, био је и Нишлија Иван Дамњановић.

У конкуренцији 600 најбољих младих математичара из свих крајева света Иван Дамњановић се вратио окићен бронзом. То је и очекивао, јер, каже, на сваком олимпијском тесту лако уради два од шест задатака.

"Очекивао сам да их урадим, што и јесам. Али је такмичење било другачије од претходних јер су остала четири задатка била много тежа него иначе", каже Иван.

Олимпијску бронзу Иван је донео и пре две године из Колумбије. На Балканијадама је такође два пута освајао бронзу, а љубав према математици донела му је и низ првих места на републичким такмичењима.

"Мени се свиђа оно што ми добро иде. Приметио сам да ми то добро иде још у основној школи, па сам се трудио да ми иде још боље", рекао је Иван.

Вежба напорно, каже некад и по читав дан, али овај сада већ бруцош на Електронском факултету верује и у свој таленат, јер му је доста времена одузимао матурски рад.

"Код мене је много више талнета него рада, јер нисам био у специјалном математичком одељењу, док сви други јесу. Они много више раде математику у школи него ја", каже Иван.

Међународни успеси на овом пољу донели су му путовања у далеке земље, градску и републичку стипендију и индекс без полагања пријемног испита. Све тренутне амбиције овог надареног младог математичара везане су за студирање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи