Читај ми!

Београд, вода у базенима безбедна за купање

У свим базенима у Београду вода је хигијенски исправна и безбедна за купање, показују подаци Градског завода за јавно здравље. Поред десет градских базена, ГЗЈЗ контролише и Аду Циганилију и Лидо, где је вода такође погодна за купање.

Др Ивана Ристановић-Поњавић из Градског завода за јавно здравље ипак напомиње да пре свега од купача зависи да ли ће вода у базенима остати чиста.

"Потребно је да се купачи придржавају правила, да користе базенчиће за дезинфекцију ногу, да користе тоалете, да се туширају после сваког купања, да не долазе на базене ако имају инфекције и да не седе на ивицама базена које су на високим температурама погодне за развој бактерија", рекла је др Ристановић-Поњавић, гостујући у јутарњем Дневнику РТС-а.

На градским купалиштима, на Ади Циганлији и на Лиду, вода је такође безбедна. Међутим, с обзиром на то да је реч о природним водама кој се не пречишћавају, неопходно је истуширати се после сваког купања.

Др Ристановић-Поњавић придружила се апелима надлежних да се грађани не купају на дивљим плажама. Ако то ипак чине, било би добро да главу не потапају и да се после купања што пре истуширају.

Највећи опасност на базенима не прети, међутим, од инфекција. Др Ристановић-Поњавић каже да је највећи ризик од физичких повреда - од мањих посекотина до озбиљних траума - и од сунчевог зрачења.

Поштујте правила на купалиштима и слушајте упутства спасилаца, савет је Др Иване Ристановић-Поњавић из Градског завода за јавно здравље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи