Читај ми!

Како је фаулиран фудбал

Прича о томе да је неки меч намештен понавља се сваке фудбалске сезоне. Познаваоци домаћих фудбалских прилика кажу да то није новост, али и да је тешко доказати да је резултат договорен.

У медијима и на друштвеним мрежама спекулише се о регуларности утакмице ОФК Београд – Црвена звезда у којој су црвено-бели победили са 6:2, иако су на полувремену губили са 2:0. Челници Звезде и Партизана јуче су разменили тешке оптужбе и прејаке речи.

"И раније је било разних прича. Некада су те приче биле сувисле, некада нису. Некада се догоди да се резyлтат погоди, некада не. Ти мораш да нађеш човека који ће рећи – 'да, играо сам намештену утакмицу јер су ми тако рекли'", каже Јован Секулић, новинар Вечерњих новости.

Поједини спортски новинари последњи вербални окршај челника црвено-белих и црно-белих виде као прављење изговора за евентуални губитак титуле на крају сезоне.

Иван Цветковић, новинар листа Политика, сматра да су се односи пореметили када су само Звезда и Партизан остали у борби за прво место и када се све свело на то да титула првака показује да се у клубу ради добро, односно лоше.

"Ми овде имамо такву ситуацију да је Звезда против Исланђана дрхтала да ли ће проћи, Војводина је испала од Лихтенштајна, Партизан је испао од Шамрока, који су аматери или полуаматери. То се заборави и прође, остаје домаће првенство и важно је да смо ми били први", каже Цветковић.

Ситуација у српском фудбалу зависи од односа два највећа клуба који, сведоче новинари, иде до нетрпељивости.

"Бојим се да се ништа неће десити, а да се јаз само продубио и да ће бити још више проблема, поготово када се буду играле те утакмице, јер одмах у то уђу навијачи па онда уђу људи са стране. Нажалост, и новинари пишу, што бисмо ми то рекли – из стомака. Неке ствари се предимензионирају и када се то све скупи тај гемишт никако не ваља", додаје Јован Секулић.

Потпредседник Фудбалског савеза и функционер Црвене звезде Славиша Кокеза апеловао је на руководства два клуба да се уздрже од запаљивих изјава и међусобног вређања. Предлаже да сви седну за исти сто и отворено разговарају о проблемима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи