Читај ми!

Наизменично преусмеравање воде у подавалским насељима

Београдски водовод организовао је планско преусмеравање воде у ободним насељима, због поремећаја у снабдевању до којег је дошло због повећане ненаменске потрошње услед високих температура.

У подавалским насељима вода ће се преусмеравати, па ће тако насеље Липар Прњавор бити без воде вечерас до поноћи, преноси Танјуг.

У насељу Зуце вода се затвара у нижим и вишим деловима наизменично на 12 сати, те су до поднева данас без воде били нижи делови, док ће до поноћи вода бити искључена потрошачима у вишим деловима Зуца.

Такође, наизменично по 12 сати, вода се преусмерава у насељима Бели Поток и Пиносава.

Данас од 12 сати до поноћи без воде је Бели Поток, а од поноћи до сутра у подне без воде ће бити насеље Пиносава.

Како је саопштено из Београдксог водовода, процењено је да је то једини начин да се очува систем водоснабдевања.

"Максимално ангажовани производни и дистрибутивни капацитети нигде у свету, па ни у Београду, нису у могућности да одговоре потрошњи која је и до шест пута већа од уобичајене", стоји у саопштењу.

У време прекида снабдевања, грађани из тих насеља, воду за основне потребе моћи ће да обезбеде из ауто цистерни, које ће, поред других локација, обавезно бити постављене у близини амбуланти, домова здравља и дечјих установа.

Такође, у циљу нормализације снабдевања, Комунална полиција ће опомињати и кажњавати грађане који воду из система Београдског водовода ненаменски троше за заливање пољопривредних и зелених површина, расхлађивање плочника и дворишта, пуњење базена...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи