Читај ми!

Подавалска насеља без воде, мештани блокирали пут

У београдским приградским насељима Пиносава, Бели Поток, Рипањ, Лештане, Шупља стена критично је због несташице воде. Ситуацију отежава и то што нема довољно цистерни с водом. Незадовољни грађани после подне су блокирали Крагујевачки пут.

У авалском насељу Шупља стена већ четири дана немају воду и до 15 сати – стиже тек сат после поноћи, а нестаје пре свитања. На несташицу воде узвраћају блокадом Авалског пута, због чега градски и приградски саобраћај у том делу града уопште нису функционисали.

"На 42 степена, четири дана без воде је ван памети", кажу грађани.

Мештани се буне да их у Водоводу третирају као викенд-насеље, иако то одавно нису.

"Викендаши буду три дана, евентуално два и оду, а овде има доста људи, можда преко 600-700, који живе овде, који раде и којима је вода неопходна", истичу грађани.

Кажу да су водовод пре 40 година сами изградили својим парама и радом. Дали су га на управљање Водоводу. Истичу да рачуне плаћају редовно.

Шест пута већа потрошња – често нерационална. Уместо за пиће, вода се користи за базене и заливање башта. Тако Водовод правда недостатак воде у приградским деловима града.

"Рубни делови који су ближи, они увек имају воду и не дозвољавају својим комшијама који су изнад да имају воду у условима кад би они могли, да кажем, мало да се релаксирају од заливања", рекао је генерални директор Београдског водовода и канализације Светозар Веселиновић.

"Београдски водовод" и становници Зуца, који су протествовали на Крагујевачком путу, постигли су вечерас договор да се успостави равномерно снабдевање водом горњег и доњег дела насеља у трајању од по 12 сати дневно како би сви становници имали воду. 

Пожаревац, суочен с несташицом воде, решење тражи у казнама – пет хиљада динара платиће свако ко воду нерационално користи.

Најкритичније је у подавалским насељима Пиносава, Бели Поток, Рипањ, Лештане, Винча, Врчин, а од јуче и у Барајеву, наведено је у саопштењу Водовода.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи