Читај ми!

Завршена пробна ограда на граници

Код пограничног места Морахалом, мађарска војска завршила је пробних 150 метара ограде која треба да спречи илегалне миграције. У протекла 24 сата, мађарска полиција ухватила је 1.300 илегалних миграната само на подручју Жупаније Чонград.

Представљено је четири врсте ограде, а Влада Мађарске ће у уторак донети одлуку о технологији коју ће применити дуж 175 километара границе са Србијом, јавља дописник РТС-а.

Закон који је омогућио да се унутар 10 метара шенгенских граница прави ограда, ступиће на снагу 1. августа и тада ће званично кренути радови на 10 до 12 локација на зеленој линији мађарско-српске границе.

Како је раније најављено, затвореници из мађарских затвора састављаће елементе за ограду, а око 900 војника ће изводити радове који треба да буду готови до 30. новембра ове године.

За изградњу ограде мађарска Влада определила је око 21 милион евра.

У протекла 24 сата, мађарска полиција ухватила је 1.300 илегалних миграната само на подручју Жупаније Чонград која се граничи са Србијом.

Како је саопштила мађарска полиција, међу њима је било чак 200 деце. Највећа група затечена је у пограничном месту Морахалом где је 140 миграната из Авганистана, Бангладеша, Сирије, Пакистана илегално прешло зелену линију на мађарско-српској граници. 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи