Читај ми!

Специјалци превентивно остају на југу Србије

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је у разговору са македонским колегом Митком Чавковим, да ће специјалне јединице српске полиције остати у јужном делу Србије као превентива сваком угрожавању безбедности грађана у том делу земље.

Небојша Стефановић се у Луксембургу, пре почетка састанка европских министара унутрашњих послова и правде, састао са министрима полиције Белгије, Шпаније и Македоније.

Са македонским колегом је договорена појачана контрола српско-мађарске границе у наредном периоду.

Стефановић и министар полиције Македоније констатовали су да талас ирегуларних миграција представља велики проблем за две земље, а сагласили су се да је потребно разговарати са свим суседима и представницима ЕУ, како би се ублажили ефекти незабележеног таласа сеобе народа, саопштено је из МУП-а Србије.

Стефановић је Чавкова упознао са мерама које Србија предузима у борби против тероризма, нагласивши да ће специјалне јединице српске полиције остати у јужном делу Србије као превентива сваком угрожавању безбедности грађана у том делу земље.

Стефановић је у разговору са министром унутрашњих послова Белгије Јаном Јамбоном истакао да је неопходна интензивнија размена информација која би могла да укаже на терористичке претње и спречи угрожавање безбедности грађана обе државе.

Разговарали су и о борби против организиваног криминала и тероризма, а констатована је добра полицијска сарадња и договорено њено даље јачање потписивањем споразума о полицијској сарадњи Србије и Белгије.

Стефановић се састао и са министром унутрашњих послова Шпаније Хорхеом Фернандесом Дијазом, са којим је разговарао о проблемима ирегуларних миграција и механизмима за проналазак стабилног и одрживог решења тог проблема.

Током састанка било је речи и о борби против организованог криминала и нарко-трафикинга, са посебним освртом на недавне заједничке акције у којима је заплењено неколико тона кокаина, а договорено је и да се блиска сарадња настави и на другим пољима.

Министри су након састанка потписали и Протокол о сарадњи Владе Србије и Владе Шпаније о спровођењу споразумаСрбије и Европске заједнице о реадмисији лица која незаконито бораве.

Стефановић је имао састанак и са замеником премијера и министром унутрашњих послова Луксембурга Етјеном Шнајдером.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи