Читај ми!

Очекује се реконструкција 51 школе у Србији

До почетка школске, а најкасније до краја ове календарске године, 51 школа у Србији биће реконструисана, за шта ће из кредита Европске инвестиционе банке бити утрошено 7,6 милиона евра.

Школе ће добити изолацију, реконструисане кровове, санитарни чвор, столарију, фискултурне сале, а што је најважније, деца ће имати боље и квалитетније услове за рад, рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић.

Вербић је у Влади Србије, представницима извођача радова уручио уговоре и позвао их да буду што бржи и да најдуже за шест месеци посао буде завршен, преноси Танјуг.

Реконструкција се ради у оквиру пројекта "Модернизација школа" који траје дуже од две године, али је било проблема са реализацијом тендера и прикупљањем документације, речено је на конференцији и наведено да ће се током реализације пројекта водити рачуна о равномерној заступљености школа које ће бити реновиране.

До краја 2016. године у плану је да буде реновирано још 150 школа, речено је на скупу и наведено да је вредност укупног кредита ЕИБ 50 милиона евра.

Локалне самоуправе су у обавези да омогуће локацијске дозволе, инфраструктурне прикључке и друго, а у оквиру пројекта до сада су рађене и нове школске зграде у Новом Пазару, Новом Саду, Александровцу и друго.

Иначе, у Србији има око 2.000 школа па се паралелно са тим пројектом, школе опремају и из бужета Србије, рецено је на конференцији и најављен нов пројекат "Оптимизација мреже скола".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи