Читај ми!

Линта: Проусташки лоби допринео да се Капетану Драгану суди у Хрватској

Председник Коалиција удружења избеглица Миодраг Линта оценио је као "скандалозну" одлуку владе и Врховног суда Аустралије да Драган Васиљковић, познатији као "Капетан Драган", буде изручен Хрватској, где је оптужен за ратне злочине.

"Јасно је као дан да је проусташки лоби у Аустралији уз подршку одређених моћних кругова учинио све да се Капетану Драгану, као човеку који је бранио Крајишнике од Туђманове проусташке власти, суди у Хрватској и да буде осуђен као ратни злочинац", наводи се у саопштењу Линте и подсећа да су пуштени на слободу војни заповедници Хрвата и Бошњака Анте Готовина, Насер Орић и "слични, који су одговорни за бројне злочине над Србима", преноси Бета.

Челник Коалиције удружења избеглица затражио је од Министарства правде Србије да захтева од Хрватске да се Капетан Драган изручи Србији, и да се суђење одржи пред Већем за ратне злочине у Београду.

У случају да Хрватска одбије тај захтев, Линта апелује на Министарство правде да активно помогне одбрану Капетана Драгана тако што ће "ангажовати врхунске адвокате", као и да представници амбасаде Србије у Загребу прате судски процес и алармирају домаћу и међународну јавност, ако се буде кршило људско право Васиљковића на поштено суђење.

Вођа српских паравојних формација Драган Васиљковић оптужен је пред судом у Сплиту за ратни злочин против заробљеника и цивила у Книну 1992, као и за учешће у нападу и разарању неколико села на Банији 1993. године.

Очекује се да Васиљковић око 11.30 стигне у Загреб, а потом би требало да буде одведен у Сплит, где ће му се судити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи