Стефановић: Србија посвећена унапређењу људских права

Министар Небојша Стефановић рекао је да је Србија посвећена унапређењу људских права и испуњавању међународних обавеза и позвао институције, невладин сектор и појединце да, уколико имају било какав доказ нарушавања тих права, одмах пријаве надлежним органима. "У супротном тврдње о нехуманом и незаконитом поступању остају неутемељене", каже Стефановић.

Министар је истакао да су у дану када Савет безбедности Уједињених нација није изгласао резолуцију о Сребреници, у којој се, како каже, најстрашније оптужује српски народ, уследили бројни притисци и критке, без аргумената са свих страна, преноси Танјуг.

Како је истакао, паушално и без доказа износе се тврдње како у Србији постоји низ проблема у вези са људским правима, иако је Србија кроз контиунирани рад посвећена управо унапређењу људских права и испуњавању њених међународних обавеза.

Он је у писаној изјави медијима подсетио на бројне примере професионалног и хуманог поступања припадника полиције, али и грађана Србије, према мигрантима и тражиоцима азила. "Због тога и бирају Србију као земљу кроз коју се безбедно крећу са својим породицама ка трећим земљама", рекао је Стефановић.

Влада Србије, како је рекао министар унутрашњих послова, системски и свеобухватно приступа поштовању и унапређењу људских права, па и санкционисању свих оних који на нелегалан начин користе несрећу избеглица из ратом захваћених подручја.

Европске земље, додао је Стефановић, Србију прихватају као равноправног партнера у решавању проблема миграторних кретања, па су изненађујуће оптужбе о небезбедности и тортури којима су мигранти, наводно, изложени у нашој земљи.

Стефановић је подсетио да су Влада Србије и премијер Александар Вучић основали комисију за истраживање убистава новинара, која је направила битне помаке у до тада нерешеним случајевима.

После 14 година тапкања у месту, пред лице правде изведене су убице Славка Ћурувије, рекао је он и истакао да је Влада Србија била и остаје посвећена кажњавању ратних злочинаца и спремна је да се поклони свим невино страдалим жртвама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи