Читај ми!

Михајловићева задовољна применом Закона о планирању и изградњи

Министарка грађевинарства Зорана Михајловић рекла је да је задовољна применом Закона о планирању и изградњи и да се сви проблеми на које се налази у локалним самоуправама заједно решавају.

Михајловићева је то рекла током обиласка позивног центра за подршку примени тог закона који су заједнички формирали Национална алијанса за локални и економски развој (НАЛЕД), Америчка агенција за међунардни развој (УСАИД) и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, преноси Танјуг.

"Ја сам поносна сам што смо, заједно са НАЛЕД-ом и УСАИД-ом, организовали овај кол центар, јер је то један од одличних начина да се покаже како Закон може да се имплементира и како може свака локална самоуправа да га примењује", рекла је Михајловићева.

Михајловићева је и сама, пробе ради, одговорила на питање фирме која се током њене посете обратила кол центру везано за примену Закона о планирању и изградњи.

Потпредседница српске владе је истакла да да ће кол центар, који је смештен у простроријама НАЛЕД-а, имати још значајнију улогу од следеће године када ће, од 1. јануара, почети да функционише и издавање електронске грађевинске дозволе.

"Имаћемо најбољи, најмодернији и најбржи начин издавања грађевинских дозвола, јер то заиста јесте услов доласка инвеститора, а говорим, пре свега, о електронској грађевинској дозволи", поручила је Михајловићева.

Истакла је да све проблеме на које се наилази у локалним самоуправама везано за тај ;закон министарство покушава да реши у сарадњи са НАЛЕД-ом и УСАИД-ом који су, како је истакла, "од почетка помагали учествовали у припреми закона, тачније подзаконских аката".

Директор Тима НАЛЕД-а за регулаторну реформу Јелена Бојовић рекла је да је, након доношења Закона о планирану и изградњи у децембру 2014, интензивирана подршка локаним самоуправама како би боље примењивали тај закон.

"Кол центар је само један од активности. Министарство и Влада Србије су донели одлуку и акциони план како да се Закон потпуно примени у наредних годину, годину и по дана. Један од тих елемената је и овај кол центар, кроз који НАЛЕД-а и УСАИД могу да пруже подршку Министарству", рекла је Бојовић.

Бојовићева је истакла да ће највећа корист кол центра бити када крене у примену софтвер за издавање електронских грађевинских дозвола, од 1. јануара, а тада се, како је додала, очекује највише питања.

"Кол центар ћемо тада додатно појачати и људима из ИТ струке, како би се на прави начин осигурала имплементација и тог сегмента", рекла је Бојовићева.

Оператер у кол центру НАЛЕД-а Вук Божић, којег је Михајловићева на картко мењала како би одговорила на једно од питања, навео је да у кол центар дневно пристиже око 15 питања, десет путем мејла, а око пет телефонски.

"До сада смо дали одговоре на 650 питања, а од тога око 400 мејлом, а остало телефонским путем. Више од 400 питања и одговора постављено је на сајт gradjevinskedozvole.rs", рекао је Божић новинарима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи