Читај ми!

Вулин: Нетачан извештај Амнести интернешенела

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин одбацио је као нетачне тврдње Организације за заштиту људских права Амнести интернешенел (АИ) да се мигранти малтретирају на путу кроз Србију.

Вулин је у Прешеву рекао да те тврдње нису тачне и да ниједан припадник полиције или неке друге формације није ни на који начин малтретирао или узимао новац од миграната, пренео је Танјуг.

"Извештај није заслужен. Није фер према овој земљи, није фер према припадницима полиције, није према становништву ове земље. Када разговарате са њима нећете наћи ниједан пример, да је неко нападнут, да је опљачкан, да су некоме погажена људска права на било који начин. У овој земљи не постоји системска злоупотреба било кога", нагласио је Вулин.

Навео је да нико од припадника полиције није малтретирао мигранте и позвао све ако имају доказ за тако нешто да му саопште.

Вулин је закључио да само заједнички земље Балкана и ЕУ могу да реше проблем миграната.

АИ је у јуче објављеном извештају навео да највећи притисак емигрантске кризе у Европи трпе Србија и Македонија што је последица пропале емигрантске политике Европске уније, као и да се хиљаде избеглих са Блиског истока и Северне Африке суочава са патњама и злоупотребама на путу преко Балкана према ЕУ и њихова људска права грубо су нарушена.

"Хиљаде избеглица, азиланата и миграната, укључујући децу, путује опасном рутом преко Балкана где трпе насиље, злостављања и изнуде од власти и криминалних банди, срамотно напуштени од азилантског система ЕУ, због чега остају у Македонији и Србији у клопци без заштите", наведено је у најновијем извештају АИ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи