Читај ми!

Пријем докумената за ваучере до 15. јула

У поштама широм Србије почео је пријем докумената за остваривање права на туристичке ваучере, за боравак дужи од пет ноћи. Захтеви за добијање туристичких ваучера у износу од пет хиљада динара, примају се до среде 15. јула, а могу да се искористе од 1. августа до 20 новембра.

Чак 243 хотела и осталих смештајних објеката пријавило се за учешће у акцији која има за циљ да што већи број грађана заинтересује да одмор или један његов део проведу у својој земљи.

Заинтересовани грађани на шалтер поште треба да дођу са четири папира. Прво, то је образац пријаве који се може штампати са сајта Министарства трговине, туризма и телекомуникација. Ко га не одштампа, добиће примерак у пошти.

Други документ је фотокопија личне карте, трећи је потврда резервације у жељеном хотелу и четврти потврда о висини примања за мај, која и за пензинере и за запослене и за ратне војне инвалиде не сме да буде већа од 60.000 динара.

Четврти документ за незапослене и кориснике права на додатак за помоћ и негу другог лица, јесте уверење којим се доказује остваривање тог права.

"Потпуно смо спремни за ову акцију. Пошта је спремна да изађе у сусрет свим грађанима Србије који су се определили и прихватили апел Владе да годишњи одмор ове године проведу у својој земљи", каже Милан Кркобабић, директор "Пошта Србије".

Хотелијери кажу да је интересовање грађана велико. Зову, распитују се, а, у складу са нашим менталитетом, највећи број резервација очекују следеће недеље, односно пред крај рока за пријаву.

"Ми хотелијери имамо неки свој интерни договор да дамо додатне повластице у каснијем делу сезоне, како би што већи број људи могао да се укључи у акцију, бораве у домаћим туристичким местима и увере се у то шта све Србија може да пружи", каже Томислав Момировић из Удружења хотелијера и угоститеља Србије.

За грађане Србије ова акција је прилика да под повољнијим условима бораве у својој земљи, а за хотелијере то значи више гостију и бољу зараду.

"Комплетну наплату они ће извршити до 15. децембра. Средства за то су обезбеђена, то је пет милиона евра и већ се налазе у буџету Министарства. Према томе, ова акција је и помоћ самој туристичкој привреди", каже Расим Љајић, министар трговине, туризма и телекомуникација.

Након достављања потребне документације, персонализоване ваучере, којим ће платити део хотелског рачуна, грађани ће добијати на кућну адресу препорученом поштом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи