„Чеп за хендикеп“ и на „Егзиту“

Фондација „Хемофарм“ и Фестивал „Егзит“ помоћи ће овог лета хуманитарну акцију „Чеп за хендикеп“ Удружења параплегичара Јужног Баната из Зрењанина, чиме ће обележити и почетак партнерства.

Акција „Чеп за хендикеп“ има за циљ прикупљање пластичних чепова како би се новцем од њихове рециклаже обезбедила набавка инвалидских колица и ортопедских помагала особама са инвалидитетом, саопштила је Фондација „Хемофарм“, преноси Танјуг.

На Фестивалу „Егзит“ од 9. до 12. јула, Фондација „Хемофарм“ ће поставити три инсталације у облику огромних флаша у којима ће се сакупљати пластични чепови од ПЕТ амбалаже и то на Петроварадинској тврђави – поред шанкова на „Фудленду“, НГО и ВИП тераси.

За набавку једних колица потребно је рециклирати око пет тона чепова, а један обичан пластични затварач тежак је нешто више од једног грама.

На иницијативу Фондације „Хемофарм“, запослени у „Хемофарму“ су се крајем фебруара придружили акцији Удружења параплегичара Јужног Баната, постављајући кутије за прикупљање пластичних чепова у фабрикама и пословним центрима у Србији.

Од почетка акције 2013. године, захваљујући прикупљеним чеповима, омогућена је набавка 17 лако активних колица, осам собних колица, четири ходалице, као и већи број помагала, наводи се у саопштењу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи