Читај ми!

Удовички: Једнаке шансе за сваки град и општину

Свака општина и сваки град Србије требало би да имају једнаке шансе, поручила је министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички поводом пројекта "Српска слагалица". У оквиру тог пројекта сваке недеље биће представљен по један град или општина Србије.

Ове недеље биће представљен Ниш, највећи град у југоисточној Србији и трећи по величини у целој земљи, саопштило је ресорно министарство, преноси Танјуг.

"Слика Србије не сме и не треба да буде само слика главног града. Наш је циљ да свака општина и сваки град Србије имају једнаке шансе. Надам се да ћете уживати заједно са нама у склапању слагалице наше Србије", порука је Удовички у саопштењу.

Више информација о овом граду и осталим локалним самоуправама Србије може се добити на www.serbianpuzzle.rs

Како је наведено у саопштењу, градови ће бити представљени кроз пет различитих тема: инвестициони потенцијал, културна манифестација, историјат, знаменита личност и кулинарски специјалитети.

У саопштењу је наведено да у Нишу, који је тема ове недеље, 274. године рођен римски император, који је доношењем Миланског едикта направио највећу прекретницу у верској историји Европе и који је својим начином ратовања, веровања, градњама, животом сврстао себе у ред најутицајних државника тог периода - цар Константин.

Данас је Ниш реформисао своју администрацију и применио нове моделе и приступе у раду, у циљу унапређења квалитета живота у локалној заједници, подизања нивоа услуга грађанима, привлачења нових инвестиција, успостављања партнерског односа са постојећом привредом, подстицања предузетништва и развоја локалне привреде.

Град је, како пише, захваљујући сарадњи са инвеститорима, од 2011. отворио 4.500 нових радних места, омогућава инвеститорима да за годину дана од идеје дођу до завршеног гринфилд пројекта.

"Ове недеље, сви који су заљубљени у српске специјалитете могу прочитати више о нишким јелима, јер је бурек, по историјским подацима, баш настао у Нишу 1498. године, а сви они који желе да посете овај дивни град, препоручујемо да то учине од 13. до 16. августа 2015. године када се одржава двадесет први Нишвил џез фестивал", пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи