Читај ми!

Здравствени радници са КиМ траже решaвање свог статуса

Представници Министарства здравља примили су групу здравствених радника који су 1999. године избегли са Косова и Метохије и сада траже решавање свог правног статуса и наставак исплате месечне надокнаде.

Здравствени радници су се окупили испред Министарства здравља у Београду тражећи, како кажу, минимум социјалне правде након чега су их примили у министарству.

Како је рекла Зорица Петровић из Приштине, више од 1.100 радника који су после 1999. године избегли са Косова, не може да нађе посао, а примали су надокнаду од 8.500 динара месечно, која је укинута 4. јуна прошле године.

"Више од годину дана нисмо примили надокнаду, нико нас није обавестио због чега је не примамо, ни да ли ћемо је примити, међу нама има и лекара, медицинских сестара, техничара, административног особља, и тражимо да нас третирају као остале здравствене раднике", навела је Петровићева.

Тврди да се "прича да ће добити отпремнине или отказе". "Ми смо већ имали разговоре са представницима министарства који нам стално говоре да сачекамо још месец дана, а ми до данас нисмо добили никакво решење, немамо ни динара, а ми имамо све обавезе као запослени...", наводи Петровић.

Окупљени су дошли из различитих градова Србије – Београда, Краљева, Смедерева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи