Почела кампања "Бирам живот"

У Србији постоји два и по пута већа вероватноћа да ће неко настрадати у саобраћају, а у претходних пет година само у Београду повређено је 8.226 младих и погинула 161 млада особа, речено је на почетку кампање "Бирам живот", коју је представила потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић.

Министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је јавном часу са средњошколцима у општини Нови Београд поручила младима да буду одговорни и да у тој поражавајућој статистици сваки број има име и презиме, пренсои Танјуг.

Према њеним речима, Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре заједно са Агенцијом за безбедност саобраћаја ће у оквиру акције од града до града организовати јавне часове, у циљу разговора са младим људима, али и разговарати са представницима локалних самопурава о томе шта може да се уради да се повећа безбедност саобраћаја.

Она је рекла да ће те активности бити обављане у наредних неколико месеци, са циљем да у наредним годинама више не говоримо о младима као потенцијално проблематичним возачима.

Михајловић верује да може да буде направљен помак када младима буде представљено шта све може да им се догоди у саобраћају и тако да буде смањена поражавајућа статистика.

"Данас као потпредседница владе и министарка саобраћаја знам да на сваких сат времена, свакога дана, 145 људи буде повређено у саобраћају. Да би вама било ближе, сваког секунда двоје људи буде повређено у саобраћају у свету", рекла је Михајловићева.

Вршилац дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја Милан Божовић је рекао да је од укупног броја погинулих у Србији сваки четврти млад човек, односно да млади учествују 27 одсто у укупном броју погинулих и 35 одсто у укупном броју повређених.

На јавном часу о безбедности младих у саобраћају, који је организован за ученике средњих школа, приказан је и ТВ спот у коме своје искуство износи Милица Јокић, једна од преживелих у тешкој саобраћајној несрећи на Ади Хуји, у којој је новембра 2014. године погинуло троје младих људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи