Конкурс за европско путовање српских студената

До 19. јуна студенти завршних година основних и мастер студија могу да се пријаве за путовање по Европи. Маша Живојиновић из "Европског покрета у Србији" каже да је бесплатно путовање по Европи шанса за младе да упознају нове градове и културе по свом избору.

Маша Живојиновић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекла да су студенти најбољи амбасадори наше земље и да им је зато неопходно пружити шансу да нас на најбољи начин представе у Европи.

"Постоји неколико критеријума за пријављивање на конкурс за бесплатно путовање. То треба да буду најбољи студенти који имају добар успех на факултету и просек изнад осам и по. Потом морају да познају страни језик како би се лакше споразумевали, потребно је и да буду млађи од 26 година, али предности имају и студенти слабијег материјалног стања", каже Живојиновићева.

Напомиње да се на конкурс "Европског покрета у Србији" и ове године јављају студенти који су мање путовали, а, како каже, неки од њих први пут ваде пасош.

И након добијања бесплатне карте за путовање Европом, Живојиновићева примећује како се студенти сусрећу да другим проблемима попут оног да за путовање не могу да обезбеде џепарац.

Зато је "Европски покрет у Србији" заједно са партнерима студентима обезбедио џепарац као и бесплатно путно осигурање, указује Живојиновићева.

Подвлачи да ова путовања студентима много значе јер се упознају са новим шансама за студирање и усавршавање.

Пројекат бесплатних студентски путовања у Европу спроводи се и у Црној Гори, Македонији, Албанији, а Живојиновићева подсећа студенте да за летње путовање по европским градовима могу конкурисати до 19. јуна након чега ће бити изабрано 50 најбољих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи