Читај ми!

Станови за расељене и социјално угрожене у Камендину

Изградња 45 станова за интерне расељене и социјално најугроженије породице биће завршена до краја године. Пројекат финансира ЕУ, а усељење је планирано за почетак 2016. године, најавили су данас градоначелник Београда Синиша Мали и шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт.

Укупна вредност нове стамбене зграде у Камендину и уграђене опреме за домаћинство износиће више од милион евра, преноси Танјуг.

Пројекат финансира Делегација ЕУ у Србији, у оквиру пројекта "Подршка побољшању услова живота присилних миграната и затварању колективних центара", а реализује УНХЦР у партнерству са невладином организацијом Визија.

Синиша Мали, шеф представништва УНХЦР-а Ханц Фридрих Шодер и Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Србије, обишли су данас градилиште у Камендину како би на терену видели динамику извођења радова који су почели у мају.

Почетком 2016. године очекује се да кров над главом добије 36 избеглих и интерно расељених породица смештених у колективном центру Крњача и девет социјално угрожених породица са територије града, поручио је Синиша Мали.

Градоначелник је најавио и да би 20. јуна, на Дан избеглица, требало да буде завршена зграда у Великом мокром лугу намењена за 20 избеглих и интерно расељених породица.

"Тек прошле године је град Београд почео да се бави колективним центрима и приоритет социјалне политике у Београду је брига о онима којима је помоћ најпотребнија", навео је Мали истичући да се стварају услови за затварање последњег колективног центра у Београду, у Крњачи.

Истиче и да надлежни раде на затварању неформалних колективних центара, што ће бити један од приоритета у наредном периоду.

Давенпорт је рекао да ће ЕУ наставити да финансира сличне пројекте како би дошло до затварања и последњег колективног центра у Србији.

"Као представници ЕУ у Србији веома смо задовољни што је започет још један пројекат овог типа, а у згради у Камендину станове ће добити 45 расељених и избеглих породица, као и неке које су социјално наујгроженије", навео је Давенпорт.

Комесар за избеглице и миграције Србије Владимир Цуцић рекао је да у централној Србији постоји укупно 11 колективних центара, а на Косову и Метохији осам.

Цуцић је истакао да се убрзано стварају услови за затварање последњег колективног центра у Београду, и наводи да ће ускоро бити затворен и колективни центар у Панчеву који је последњи у Војводини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи