Читај ми!

Панчево чека одлуку Штаба о исправности воде

Градски штаб за ванредне ситуације у Панчеву ће на седници у недељу одлучити о томе да ли ће вода бити проглашена исправном, или ће бити уведена ванредна ситуација, рекао је Бети градоначелник Павле Раданов који је и командант штаба.

До сутра у подне ће стићи резултати анализа воде које раде Иниститут за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", Градски завод за јавно здравље Београд и Завод за јавно здравље Панчево.

"Ако концентрације трихалометина у води буду испод дозвољене границе саопштићемо грађанима да могу поново да користе воду, а у супротном ћемо прогласити ванредну ситуацију на територији Панчева", рекао је Павле Раданов након вечерашње седнице Штаба.

Додао је како се очекивало да ће анализе стићи вечерас до поноћи, али су ове три здравствене институције саопштиле да им треба више времена да би обрадиле узорке воде са већег броја пунктова на мрежи и у резервоарима панчевачког "Водовода".

Тржишна инспекција је данас обишла један број великих и мањих трговина у граду и нигде није утврђено да има несташице флаширане воде или да су трговци подигли цене, навео је Раданов.

Грађани су позвани да сваки покушај да се заради на несташици пијаће воде у Панчеву пријаве Штабу за ванредне ситуације и приложе фискални рачун као доказ, рекао је градоначелник Панчева.

Панчевци се од синоћ пијаћом водом снабдевају из цистерни распоређених на 13 пунктова у граду и селима која су прикључена на градски водовод.

Завод за јавно здравље Панчева је јуче саопштио да вода није за пиће ни спремање јела због појаве канцерогеног једињења трихалометина.

На појединим местима мерења концентрације овог хемијског једињења биле су и двоструко више од дозвољених, изјавила је директорка панчевачког Завода Мица Сарић Танасковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи