Читај ми!

Србија део европских безбедносних токова

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић рекла је у Будви да је за Србију важно да правовремено буде упозната са променама механизама безбедности у ЕУ како би и сама била спремна за евентуалне адаптације свог система.

Јадранка Јоксимовић у Будви учествује на дводневном форуму о безбедности, а како је рекла, на панелу на којем је учествовала изнела је став да је Србија као земља кандидат за чланство у ЕУ веома заинтересована да прати све новине и нова решења у погледу европске безбедносне архитектуре.

"За нас је од изузетног значаја да правовремено будемо укључени у процес упознавања мењања система и механизама безбедности у самој ЕУ да бисмо и ми могли на адекватан начин и на време да припремамо евентуалне адаптације нашег система", рекла је Јоксимовићева Танјугу.

Према њеним речима, дискусије попут оних које су вођене на форуму у Будви врло су значајне, јер су учествовали бројни високи званичници али и стручњаци из те области.

"Свакако да је присуство на оваквим конференцијама показатељ да је Србија озбиљан кандидат за чланство у ЕУ, да дели интересе и вредности ЕУ", рекла је министарка.

Јоксимовићева је додала да представници Србије, у сваком случају, износе ставове који наилазе на добар пријем свих укључених у процес европских интеграција.

Министарка је додала да се на форуму највише говорило о новом концепту и водиле дискусије у погледу будућности европске безбедносне архитектуре.

"Говорило се о новим изазовима, претњама које се мењају, као и о томе како ЕУ, међународна заједница и друге организације креирају одговоре на те претње", рекла је Јоксимовићева.

Форум под називом "Будуће перспективе глобалне безбедносне архитектуре" окупио је многобројне представнике држава региона, од премијера, председника држава до министара и истакнуте међународне експерте у овој области.

Јоксимовићева је говорила на панелу "Може ли систем европске безбедности поднети промене у међународном поретку".

На форуму је учествовао и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи