Стефановић: Напредовање у полицији само уз резултате

Новим Законом о полицији уведено је каријерно напредовање које ће убудуће зависити искључиво од резултата у служби, без обзира да ли се ради о мушкарцима или женама, рекао је у Сремској Каменици министар унутаршњих послова Небојша Стефановић.

"За напредовање у полицији више никакав утицај неће имати то да ли је неко нечији син или познаје овога или онога, већ ће све зависити од мерљивих резултата", поручио је Стефановић полазницима 12 класе Центра за основу полицијску обуку у Сремској Каменици. Он је рекао да није битно ни да ли се ради о женама или мушкарцима.

"Уколико жене буду остваривале боље резултате онда оне треба и да напредују, па макар само и оне напредовале уколико то својим резултатима и заслуже", рекао је Стефановић.

Навео је неколико примера пожртвованог рада полицијских службеника, рекавши да су они урадили много више од онога што се од њих тражило и нагласио да ти полицајци никада неће бити заборављени, бар док је он на месту министра полиције.

Упознавајући полазнике Центра за полицијску обуку са променама унутар система полиције, Стефановић је рекао да је број чинова смањен на 12, те да су промењени називи појединих полицијских звања, као и да су уведена нека нова.

"Изузетно сам поносан на чињеницу да међу 287 полазника задње класе имамо представнике 13 националности и готово половину жена", истакао је министар полиције.

Додао је да верује да ће сви полазници Центра за основну полицијску обуку из ове класе остварити добре резултате, јер су то, како је рекао, показали још током пријема пошто су успели да се изборе да буду одабрани између више од 5.000 кандидата.

Говорећи о значају квалитетне обуке за успешно обављање послова полицијског службеника, Стефановић је будућим полицајцима поручио да је изузетно важна комуникација са грађанима.
"Неко каже да је проблематична комуникација између полиције и грађана, а ја кажем да она није проблем, јер и не постоји пошто се годинама изгубила и на нама је да је повратимо, јер враћењем комуникације са грађанима, враћамо и њихово поверење у полицију", рекао је он.

Стефановић је истакао да је борба са корупцијом унутар полиције главни циљ МУП-а.
"Ако је неко ступио у полицију да би му полицијска значка била параван и заштита, грдно се преварио и то ће му бити отежавајућа околност", нагласио је Стефановић.

Посети Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и разговору са полазницима поред Стефановића, присуствовали су и начелник Управе за образовање у МУП-у Александар Ђорђевић, начелник Центра Биљана Пушкар, начелник Управе полиције Зоран Алимпић, начелник Управе саобраћајне полиције Владимир Ребић и начелник Полицијске управе Нови Сад Синиша Радаковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи