Гашић: Сва удружења ускоро на истом месту

Министар одбране Братислав Гашић рекао је да ће у једној згради у Београду бити седиште свих удружења - резервних војних старешина, пензионисаних официра и подофицира, клуб генерала и адмирала, која ће бити "уско наслоњена на Министарство одбране".

Братислав Гашић каже да су искуства удружења значајна за оперативну и функционалну способност Војске Србије, преноси Танјуг.

Гашић, који је присуствовао скупу пензионисаних подофицира у Нишу посвећен деветогодишњици од оснивања њиховог удружења, истиче да се са доласком на чело Министарства одбране суочио са тужбом министарства против тог удружења за коришћење просторија за износ од преко 200.000 динара и да је лично измирио тај дуг.

Истиче да је спреман да прихвати иницијативу Удружења пензионисаних подофицира да се у Нишу изгради и открије споменик првом српском пилоту Михајлу Петровићу.

Поводом иницијативе да Војни аеродром у Нишу понесе име првог српског пилота, Гашић је рекао да о променама назива касарни треба наступати опрезно и полако.

Оговарајући на питање новинара о безбедоносној ситуацији на југу Србије, Гашић је поновио да је ВС подигла борбену готовост до потребног нивоа и да је са осталим безбедоносним структурама Србије спремна да одговори на сваки безбедоносни изазов.

Говорећи на скупу пензионисаних подофицира, Гашић је поновио да је ВС у периоду од 2.000 до 2012. године тенденциозно смањивана са циљем "да на крају буде цивилна заштита" и да су такве намере спречене, да је ВС сачувана и да се корак по корак подиже.

Напомиње да ВС недостаје подофицирски кадар и да ће бити основана школа за школовање тог кадра.

Поводом захтева Удружења пензионисаних подофицира да се њихове пензије ускладе за 11,06 одсто од 1. јануара 2008. године, када је војни фонд интегрисан са цивилним Гашић је рекао да је формирана радна група и да се ради на проналажењу решења за тај проблем.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи