Читај ми!

Све више лекара без специјализације одлази из Србије

Лекарска комора Србије издала је у 2014. години 927 сертификата који су лекарима потребни приликом пријаве за рад у иностранству, што је готово три пута више него 2012, а највише је младих лекара без специјализације који желе да оду из Србије.

Директорка Лекарске коморе Србије (ЛКС) Весна Јовановић рекла је агенцији Бета да Комора издаје Сертификате о добром гласу од 2012. године, када је издато укупно 338 сертификата, 2013. године издато је 435, а 2014. године 927 сертификата.

"У 2012. највише сертификата издато је докторима медицине - 161, а од специјалиста највише су га тражили специјалисти интерне медицине -19, затим педијатрије - 17, опште медицине - 17 и опште хирургије -15", истакла је Јовановићева.

У 2013. години, како је навела директорка ЛКС-а, највише сертификата - 257, издато је докторима медицине, специјалистима из области педијатрије 20, гинекологије и акушерства 19, опште хирургије 19, интерне медицине 18.

Јовановићева је истакла да је и у 2014. години највише сертификата издато докторима медицине и специјалистима из области опште хирургије, интерне медицине и анестезиологије са реаниматологијом.

"У 2015. години до данас издато је око 250 сертификата", рекла је Весна Јовановић, наводећи да ЛКС нема податак колико је заиста тих лекара и отишло из земље, али да статистика говори да имамо стални пораст броја издатих Сертификата о добром гласу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи