Читај ми!

Делегација Београда у посети Марибору

Градски менаџер Београда Горан Весић и жупан града Марибора Андреј Фиштравец разговарали су у Марибору о сарадњи два града, пре свега у области културе и спорта, али и потреби да међусобно размењују искуства у комуналној области. Делегација Београда састаће се и с представницима српско-словеначког пословног клуба који чине Срби, пословни људи који живе у Словенији.

Горан Весић и Андреј Фриштравец састали су се синоћ у Марибору а једна од тема разговора била је и заједничко конкурисање градова за добијање донаторских средстава пред телима Европске уније, као и другим међународним организацијама и фондовима, саопштила је боеградска управа, преноси Бета.

"Марибор је град који је увек имао снажне везе са Србијом, изграђене у тешким тренуцима наше заједничке историје. У овом граду данас живи скоро 6.000 Срба који су окупљени у снажну заједницу која значајно доприноси развоју Марибора", рекао је Весић.

Весић је посебну захвалност изразио због тога што је Марибор исправио неправду из Другог светског рата, када су нацисти уништили српску православну цркву која никада није обновљена и што је омогућено да почне изградња нове цркве.

"Желимо да Марибор буде присутан у Београду, највећем граду региона, као и да наши људи, наша култура и наше компаније буду више присутне у Марибору", рекао је Фриштавец и прецизирао да је договорено да се одмах успостави сарадња туристичких организација
Београда и Марибора.

Та сарадња ће, како је навео, почети организацијом Недеље Марибора у Београду и Недеље Београда у Марибору.

Весић и Фиштравец су договорили размену искустава у комуналном систему, а Весић је истакао да је Београд заинтересован да упозна како је Марибор решио систем прераде отпадних вода, као и то на који начин се организује прикупљање и селекција отпада.

У делегацији Београда су и градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић и директор ЈКП "Паркинг сервис" Андрија Чупковић.

Делегација Београда наставља посету Марибору презентацијом београдског модела наплате паркинга путем смс порука, а састаће се и с представницима српско-словеначког пословног клуба који чине Срби, пословни људи који живе у Словенији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи