Читај ми!

Комби превоз за лакши живот ђака са сметњама у развоју

Школи за основно и средње образовање деце са сметњама у развоју "14. октобар" у Нишу, уручено је комби возило, купљено новцем прикупљеним на прошлогодишњем добротворном Светосавском балу. Та школа до сада није имала наменско возило за превоз деце.

Комби који је стигао у школу "14. октобар" обрадовао је и оне који раде са децом са смтењама у развоју и родитеље. Гордана више од десет година свакодневно довози ћерку Александру у школу, а често је вози и на друге активности.

"За мене као родитеља ово значи уштеда у времену, као и родитељима остале деце, јер не морају да одводе и доводе децу на ваннаставне активности", напомиње Александрина мајка Гордана Тасић.

Ова школа до сада се за превоз деце на такмичења, излете и спортске активности сналазила на различите начине. Сада планира квалитетнији рад са децом.

"Постоји пројекат за довођење деце у инвалидским колицима који су у патронажној односно кућној настави. Циљ је да их извучемо из куће и доведемо у школу", каже Зоран Николић, директор школе за основно и средње образовање "14. октобар" из Ниша.

Комби вредан 6.000 евра купљен је новцем сакупљеним на прошлогодишњем другом добротворном светосавском балу, који се организује на иницијативу Нишлије Ивана Редија, архитекте који живи и ради у Грацу.

"Основна идеја је била помоћи онима којима је помоћ неопходна. Мото сва три бала био је "Бољи смо заједно". Верујем да и даље са тим мотом могу да се одржавају балови у Нишу", каже Иван Реди.

Школа "14. октобар" има 160 ђака, од којих 70 средњошколаца који се образују за различите занате. Активни су у спортским и забавним секцијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи