Читај ми!

Стефановић: Консултоваћу Тужилаштво о Јанковићу

Министар унтурашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће консултовати Тужилаштво у вези са медијским написима да се пријатељ Саше Јанковића 1993. убио из пиштоља Заштитника грађана за који, како се тврди, он тада није имао дозволу. Саша Јанковић истиче да је потпуна неистина да је 1993. био привођен и саслушаван због држања нелегалног оружја којим је почињено самоубиство.

Министар унтурашњих послова Небојша Стефановић објаснио је новинарима да је прошло много година од када се тај инцидент догодио и да мора да се види да ли је сада правно могуће реаговати, преноси Танјуг.

Стефановић напомиње да је о свему обавештен из медија и да ће се консултовати са Тужилаштвом о томе, али и о другим интересантним питањима попут тога да ли је оружје било регистровано и на чије име и да ли је за то оружје постојала дозвола.

Лист Информер је објавио да се у стану Јанковића на Новом Београду, 1. априла 1993, пиштољем "цз 99" убио његов друг Предраг Гојковић из Лознице и да је у истрази утврђено да је тај пиштољ Јанковићево власништво, а да он за њега није имао оружани лист.

Јанковић: Чиста лаж о нелегалном пиштољу

Заштитник грађана Саша Јанковић наводи да је од свих тврдњи објављених у Информеру 18. априла тачно једино да се 1993. године у стану у ком је живео десила смрт његовог блиског пријатеља, објављено је у данашњем Информеру, преноси Бета.

"Потпуна је неистина да сам 1993. био привођен и саслушаван због држања нелегалног оружја којим је почињено самоубиство. Чиста лаж о нелегалном пиштољу и да ме са њим уцењује 'сам врх бившег режима и безбедносних структура', као и дословце све друго што је у том тексту Информер написао, а телевизија Пинк пренела у ударним терминима, најбоља су илустрација таблоидизације државе и друштва на коју годинама упозоравам" навео је Јанковић.

Вучић: Грађани ће оценити рад Јанковића  

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је  да свако у Србији, укључујући омбудсмана Сашу Јанковића, има право на другачије политичко мишљење, а грађани ће о свакоме судити и проценити да ли свој посао раде довољно добро.

На питање новинара да ли ће заштитити омбудсмана, премијер је одговорио: "Од чега? Ко га напада? Немамо проблем са њим. Човек излази са другачијим политичким ставовима, ми то поштујемо. Свако у нашој земљи има демократско право да изражава другачије политичко мишљење. Нити га смењујемо, нити га ко дира", рекао је Вучић.

Вучић је навео да Јанковић треба да ради свој посао онако како он мисли да је најбоље, а да ће грађани о свакоме судити и проценити да ли су свој посао урадили најбоље. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи