Читај ми!

Одликован најстарији народни херој

Уочи обележавања 70 година победе над фашизмом, руски амбасадор Александар Чепурин уручио је одликовање најстаријем народном хероју Велимиру Радичевићу, који има 101 годину.

Уз захвалност за све што је учинио за руски народ у тешким моментима, руски амбасодор је уручио генерал-потпуковнику у пензији Велимиру Радичевићу медаљу Руске Федерације.

"У складу с наредбом председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина од 21. децембра, Велимир Радичевић се одликује јубиларном медаљом 70-годишњице победе у Великом отаџбинском рату", рекао је амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин.

Народни херој Велимир Радичевић каже да није размишљао о слави, већ о ономе што је поштено, људско.

Српска војна јединица ускоро путује у Москву, због припрема за учешће на војној паради, 9. маја.

"Надам се да ћемо сви бити сведоци како поносна и лепа српска војна јединица маршира Црвеним тргом. То је наша заједничка победа, то је наша заједничка историја и ми морамо тога да се сећамо", каже руски амбасадор.

На Дан победе, на паради у Москви, војска и авијација демонстрираће последња достигнућа руске технологије, али и опрему из Другог светског рата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи