Читај ми!

Много посла у заштити животне средине

Mинистарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић истакла је да Србији предстоји још много посла у заштити животне средине. Додаје да је једна од кључних ствари имплементација великог броја европских прописа из те области.

Снежана Богосављевић Бошковић је на свечаности у Скупштини Београда изјавила да је област заштите животне средине "питање свих питања" којем у Србији још није дат довољан значај, јавља Танјуг.

Министарка је подсетила да је Србија прошле године завршила скрининг за Поглавље 27, које се тиче заштите животне средине, и да је тај процес показао да Србија мора још много да уради на пољу екологије.

"Оцењено је да су постојећи административни капацитети, посебно на локалном нивоу, недовољни за пуну примену прописа", рекла је Снежана Богосављевић Бошковић на свечаности поводом обележавања 25 година од оснивања Градског секретаријата за заштиту животне средине.

Градски менаџер Горан Весић најавио је да су највећи пројекти које Град Београд планира у овој и наредним годинама управо из области заштите животне средине и додао да је пројекат изградње депоније у Винчи најважнији.

Весић је прецизирао да ће тај пројекат бити реализован по моделу јавно-приватног партнерства, а да ће до јуна или најкасније јула бити расписан тендер за избор партнера, као и да ће до краја године бити изабрана компанија која ће управљати комуналним отпадом.

Коментаришући тај пројекат, Снежана Богосављевић Бошковић је навела да је изградња депоније у Винчи највећи у наредних неколико година, чиме показујемо колико нам је важна животна средина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи