Читај ми!

Од петка закључавање Студентског парка?

Студентски парк могао би већ од петка да буде закључаван од поноћи до пет ујутру, с обзиром на то да ће надлежни сутра почети са постављањем капија на његовим улазима, што је био захтев грађана околних зграда.

Директор ЈКП "Зеленило Београд" Слободан Станојевић навео је да станарима околних зграда смета несносна бука која се прави током ноћи, због чега су покренули петицију за закључавање парка, а на шта су надлежни били дужни да одговоре, преноси Танјуг.

"Следећи неке устаљене тековине европских градова, решили смо да овај парк закључавамо, односно да приступ у њега буде онемогућен од поноћи до пет ујутру", рекао је Станојевић Танјугу.

Према његовим речима, надлежни ће сутра почети са постављањем капија, тако да је могуће да ће парк већ од петка бити закључаван.

На тај начин се, навео је он, излази у сусрет оправданом захтеву грађана "да имају право на миран сан", а у значајној мери ће бити сачуван и изглед парка.

У том контексту, Станојевић је навео да се сва девастирања у граду, па и парку, дешавају углавном у ноћним часовима, а идеја је да закључавањем парка ти проблеми буду превазиђени.

Говорећи о уклањању дрвећа у Студентском парку, због чега је организован и протест незадовољних том одлуком, Станојевић је поновио да је била реч о трулим стаблима и да ће на крају акције број садница бити два и по пута већи него на почетку.

Према његовим речима, десет пројектних архитеката и шумарских инжењера је дуго година пратило стање стабала, односно гледало њихово физиолошко и биолошко стање.

Пројекат су, додао је он, одобрили Завод за заштиту природе и Секретаријат за заштиту животне средине, јер је реч о заштићеном природном добру, и тек након тога се приступило његовој реализацији.

Саднице које су посађене, закључио је, изузетног су квалитета, естетске и функционалне вредности, а префарбане су и клупе, скинути графити са унутрашње и спољашње стране парка, мења се садни материјал и биће посађено ново цвеће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи