Читај ми!

Српски мајор у борби против сомалијских пирата

Мајор Војске Србије Мирослав Трмчић ће у наредна четири месеца бити ангажован у војној операцији поморских снага Европске уније у Сомалији, која је усмерена на борбу против пирата.

Мирослав Трмчић ће на холандском броду "Јохан де Вит" обављати дужност штабног официра, преноси Танјуг.

Трмчића је данас примио заменик начелника Генералшšтаба Војске Србије генерал-мајор Јовица Драганић, пренела је Војска Србије на свом сајту.

Војна операција ЕУ у Сомалији, под називом "Аталанта", усмерена је ка спречавању, превенцији и сузбијању деловања пирата и оруžжаних пљачки дуžж обале Сомалије.

Припадници Војске Србије отпочели су ангажžовање у овој мисији обуком два официра речних јединица на француском броду "Ф-730 флореал", од 21. октобра до 23. новембра 2011. године.

Ангажžовање официра Војске Србије у Оперативној команди мисије у Нортвуду, у Великој Британији, отпочело је 25. фебруара 2013, а шšтабног подофицира – 27. маја 2013. године.

Пријему у згради Генералшšтаба присуствовали су заменик команданта Здружžене оперативне команде генерал-мајор Славољуб Јанићијевић и заменик начелника Центра за мировне операције пуковник Никола Дејановић.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије ангажовани су и у мултинационалним операцијама ЕУ у Централноафричкој Републици и Малију.

Они учествују и у мировним мисијама УН у Конгу, Централноафричкој Републици, Либерији, Обали Слоноваче, Либану, Блиском истоку и на Кипру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи