Читај ми!

Kaко преживети постпразничну депресију

За многе је данас први радни дан, али и за оне који су почели да раде у понедељак, или чак и раније - важи исто: постпразнична депресија нас све "качи" без изузетка. Како преживети нерасположење због повратка на посао?

Што смо славили, прошло је - а сад сви на своје радне задатке. Неки кажу да је полазак на посао много драматичнији када се не ради дуже.

Најдуже неће радити они који осим Нове године славе и сва три дана Божића. Они који су се на посао вратили већ у понедељак или данас - одморни су, али не и у форми.

Појединима је на послу било тешко због много посла, док други кажу да ништа нису радили.

За оне којима посао пада теже него рекреација нема универзалног савета како да преболе крај мини одмора. Ипак, могу себи да мало олакшају.

Срећнији - који су отпутовали треба да се врате бар дан раније, радне обавезе лакше се прихватају када су кофери распаковани.

"Никако не треба да одуговлачимо са повратком на посао, крећу припреме дан или два раније. Треба размишљати о рутинама и обавезама које ће нас чекати на послу, али и о драгим колегама које ћемо се срести којима ћемо честитати празник", истиче психолог рада Весна Мијаљевић.

Осим плана честитања, треба направити и план рада, али не ригорозан.

"Није лако поставити себи циљеве и онда долазите у ситуацију шта ако их не испуним и онда ако нам је пало расположење можемо да се додатно обесхрабримо", наводи Мијаљевићева.

За обесхрабрене добра и лоша вест. Тек смо почели да празнујемо ове године. На први нерадни дан рачунајте у фебруару. На продужени викенд тек у априлу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи