Преминуо најстaрији новинар у Србији

Витомир Бујишић, дугогодишњи новинар и уредник листа "Глас Подриња" и најстарији новинар у Србији преминуо је у 98. години, саопштио је УНС.

Витомир Бујишић је преминуо јуче у Београду, а биће сахрањен сутра у 13 сати на Новом гробљу у Београду. Комеморација ће бити одржана у среду, 14. јанура у 11 сати у Удружењу новинара Србије.

Рођен је 1917. године у Криваји (Поцерина), а завршио је учитељску школу у Београду.

Новинарством је почео да се бави 1945. године као новинар тек основаног листа "Глас Подриња" у Шапцу. Неколико година касније постао је и уредник, а након привременог укидања наведеног листа, радио је као уредник листова "Нови дани" и "7. јули".

Био је дописник Танјуга из Тузле и уредник и директор Радио Тузле.

Након поновног покретања "Гласа Подриња" крајем 1954. године, поново постаје директор и главни и одговорни уредник. Био је и директор Радио-новинске издавачке и радне организације (НИРО) у Шапцу, одакле 1975. године одлази у пензију.

Члан је УНС-а од 1945. године.

Бујишић је, како је саопштено, написао 28 књига. Добитник је бројних новинарских награда, међу којима и Награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе (2007).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи