Читај ми!

Параћинци ће тужити "Железнице" због неисправне рампе

Због неисправне рампе на пружном прелазу код насеља Данково у Параћину, тa меснa заједницa тужиће "Железнице Србије". Параћинци кажу да се рампа неконтролисано спушта и подиже, a пре недељу дана ту је погинула једна особа.

На прелазу у параћинском насељу Данково, на међународној прузи Београд–Ниш, пре шест дана је, у судару са возом, погинуо возач аутомобила, преноси Танјуг.

"Реч је о аутоматској рампи, постављеној пре пар година која се неконтролисано, сама од себе, спушта и подиже, и угрожава безбедност пешака и возила", рекао је председник Савета Влада Димитријевић.

У току 24 сата, на овом делу пруге, прође између 1.000 и 1.500 возила, аутобуса пуних путника, камиона, прође и невероватно велики број пешака, људи, деце свих узраста, ђаци... Проблем је, на пример, да и, када прође воз, рампа остаје спуштена и по неколико сати, објаснио је Димитријевић.

За то време формирају се колоне возила, јер је реч о веома фреквентном прелазу према центру града, Фабрици бомбона, стоваришту "Шумадија", према селу Чепуре и осталим селима, као и према Обрежу, истакао је Димитријевић у разговору са новинарима.

Како каже, на прелазу понекад чека и по неколико стотина пешака који не смеју да прођу, прво јер поштују закон, друго јер нису сигурни да ли ће наићи неки воз или неће, и то је тако већ дуже време.

"Имамо фотографије како пролазе возови, а рампа се не спушта. Понекад се подигне када воз пролази. У време када се не подигне, сатима тако стоје и рампа и возила, позивали смо полицију. Полиција неком јави и дође техничар у кућицу, подигне рампу и крену возила", напомиње Димитријевић.

Људи су очајни, ситуација је несношљива. Покушали смо да решимо проблем преко Дирекције за изградњу града, молили их да учине све што је у њиховој моћи да решимо овај проблем, истиче Димитријевић.

Како каже, проблем је посебно са децом јер им треба објаснити да ли смеју да пређу преко пружног прелаза када су спуштени браници.

И одрасли, додао је, пролазе испод спуштених браника, кршећи закон и ризикујући да их прегази воз, јер углавном журе, а понекад сатима чекају и болесници и возила Хитне помоћи.

"Више нећемо да чекамо, нећемо да страхујемо, овако се више не може, поднећемо приватну тужбу против 'Железнице Србије', неког одговорног. Кога – консултоваћемо се са правницима и тужилаштвом", рекао је Димитријевић.

На овом пружном прелазу у ноћи 2. јануара, око 23 сата, путнички воз је ударио у аутомобил, а том приликом смртно је страдао возач.

Према речима портпарола Полицијске управе у Јагодини Гордане Цветић, незгода се догодила када је била спуштена рампа, а возач аутомобила покушао да прође поред спуштених браника.

Аутомобил се, после удара воза, запалио, па су интервенисали локални ватрогасци, објаснила је тада Танјугу Гордана Цветић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи