Читај ми!

Умро декан Учитељског факултета

После дуге и тешке болести у Београду је преминуо Миле Савић, српски филозоф, редовни професор Универзитета у Београду и декан Учитељског факултета.

Миле Савић је рођен 1957. године у Челопеку код Зворника, где је завршио основну школу и гимназију.

Дипломирао је, магистрирао и докторирао на Филозофском факултету у Београду, група за филозофију.

Од 1995. до 2003. године радио је у Институту за филозофију и друштвену теорију у Београду. Од 2003. године радио је као редовни професор Универзитета у Београду на Учитељском факултету и био његов декан у периоду од 2012. до 2014. године.

Био је директор Института за филозофију и друштвену теорију и главни и одговорни уредник часописа Филозофија и друштво, председник Српског филозофског друштва и председник Савета Крушевачке филозофско-књижевне школе.

Био је члан Савета Филозофске школе Феликс Ромулиана у Зајечару, члан жирија Другог програма радио Београда за књигу године из области естетике, теорије уметности и филозофије, државни секретар у Министарству науке, директор Фонда Слободан Јовановић.

Објавио је више књига из области филозофије, посебно из филозофије образовања, и уџбеник филозофије за средњу школу.

Професор др Миле Савић био је изузетан наставник бројних генерација студената Учитељског факултета и врсни интелектуалац који је доследно следио своја уверења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи