Читај ми!

Муке заборављеног старца из села Жуч

У напуштеној школи у селу Жуч, код Куршумлије, старцу Драгосију Мијајловићу прети смрзавање, јер се куршумлијски Центар за социјални рад оглушио о позиве да му обезбеди адекватан смештај.

Сељаци из Жуча траже да министра за рад, запошљавање борачка и социјална питања Александра Вулина, испита рад Центра за социјални рад у Куршумлији, јавља Бета.

"У више наврата сам звао Центар за социјални рад да Драгосију нађу адекватан смештај. Међутим, нису реаговали. Једино су му у сусрет изашли лекари куршумлијског Дома здравља и указивали лекарску помоћ", рекао је мештанин села Жуч Мирослав Илић.

Драгосије Милајловић неколико година живи у напуштеној школи у том селу. Мештани тврде није способан да се стара о себи.

Мирослав Илић такође каже да је у више наврата о том случају обавештавао Центар за социјални рад, чији је Драгосије корисник али да га нико из тог центра није обишао.

"Уместо да му одузму радну способност и сместе га у Дом за старе, они нису хтели да реагују, па је сада у веома тешком стању, прети му смрзавање, јер у учиноници где живи, нема врата, ни прозора. Ватру му ложе мештани и случајни пролазници. Нахранимо га како ко из села стигне", каже Илић.

У Центру за социјални рад Бета није успела да добије изјаву поводом овог случаја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи