Читај ми!

Рок за добијање повлашћених карата за превоз

До 25. јануара пензионери могу искористити своје право да добију бесплатне или повлашћене карте за јавни превоз. Потребно је само доставити оригинал последњег чека.

Члан Градског већа Јасмина Милошевић позвала је пензионере са примањима до 25.000 динара да искористе своје право на бесплатан, или превоз по повлашћеној цени у јавном превозу, преноси Танјуг.

"Пријављивање за ову категорију пензионера траје до 25. јануара и позивам их да на време искористе своје право, за шта је потребно само да доставе оригинал последњег чека", истакла је Милошевићева, а наводи се у саопштењу Градске управе.

Пензионери чија пензија не прелази износ од 25.000 динара, како је објаснила, тако остварују право на бесплатну или повлашћену годишњу карту за јавни превоз у износу од 407 динара.

"Нема потребе да се пензионери задржавају и праве гужве. Довољно је само да оставе чек и подаци ће бити унети у систем", рекла је Милошевићева.

Објаснила је да то уместо пензионера у њихово име могу учинити и трећа лица, а уместо пензионог чека могу доставити оригинал потврду ПИО фонда о висини пензије не старију од 15 дана.

Предаја документације, како се наводи у саопштењу за пензионере са примањима до 25.000 динара почела је 5. јануара.

Корисници који су тек предали документацију за пензију или корисници којима је право на исплату пензије одобрено али се још није почело са исплатом, могу остварити право на бесплатан превоз или повлашћену цену превоза након добијања првог пензионог чека по истој процедури.

Нови тарифни систем

Новим тарифним системом у јавном превозу Београда, цена карте за пензионере одређена је на основу висине пензије, без обзира на старосну доб.

У Градској управи подсећају да нови тарифни систем ступа на снагу 1. фебруара 2015. године, и да ће пензионери који имају пензије до 10.000 динара, добити потпуно бесплатан превоз. Они који примају од 10.000 динара до 25.000 динара карту ће плаћати као и до сада 407 динара годишње.

Пензионери са пензијом већом од 25.000 динара ће доносити чек од последње пензије од 1. 2 . 2015. до 25. 2. 2015. године како би остварили право на цену месечне карте од 990 динара.

За пензионере који имају примања преко 50.000 динара нови тарифни систем ступа на снагу 1. марта 2015. године. У фебруару 2015. плаћаће 990 динара, а потом 1.495 динара месечно.

Свим лицима старијим од 65 година са уплаћеном годишњом регистрацијом за 2014. годину биће продужено трајање картица до 1. фебруара 2015, што значи да ће се током јануара возити бесплатно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи