Читај ми!

Појачана контрола саобраћаја у Србији

Због вожње под дејством алкохола ноћас из саобраћаја искључене 243 особе, од којих је 25 задржано. Са патролама саобраћајне полиције био и министар Небојша Стефановић.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић посетио је ноћас петнаестак пунктова на којима је обављана појачана саобраћајна контрола.

У возилу марке "форд", без ротације, окружен такође цивилним возилима, министар Стефановић се возио градом а да пролазници нису могли да претпоставе ко је у возилу.

Каже да није задовољан оним што је видео, али да га то не обесхрабрује јер је у питању веома важан посао.

"Апелујемо на младе возаче да схвате да не могу да се тркају на улицама Београда када седну у своја возила, да не смеју да возе под дејством алкохола и да не могу возити без возачке дозволе", рекао је Стефановић.

Министар је истакао да се управо ради на правилнику на основу кога ће се уредити начин на који се прегледа техничка исправност возила.

"Некада се дешавало, а можда се и данас дешава у техничким прегледима, да возило само формално добије папир да је завршило технички преглед, а да се тај аутомобил тамо никада није ни појавио", навео је Стефановић.

Око 600 људи годишње изгуби живот у саобраћајним несрећама у Србији. Том динамиком за пола века Србија на путевима изгуби град величине Јагодине.

Претпоставља се да ће ове године бити за око 100 мање настрадалих у саобраћајним несрећама него раније. Међутим, како поручују надлежни – то није довољно. Зато наредних месеци треба очекивати измене у саобраћајној регулативи.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи