Ужички ђаци "шнајдери по мери"

Ужичка техничка школа је организовала обуку, а ариљска фирма донирала машине како би ученици са оштећеним слухом и сметњама у развоју могли да постану кројачи.

Наташа је будућа фризерка, али са радошћу показује и шта је до сада научила у кројачкој радионици.

"Идем на ову обуку, научила сам да шијем јастучницу, и овде вежбам. Нисам пре тога знала да шијем, овде сам научила први пут", прича Наташа која је трећи разред фризерског смера.

Специјализоване машине, додаје Верица Радојичић, будући конфекцијски шивач, умногоме су им олакшали посао.

Жанка Станојевић, наставница стручних предмета из Техничке школе "Радоје Љубичић" задовољна је радом својих ученица.

"Добили смо донацију 140 метара материјала и намера нам је да кад буде завршена обука да се сашије програм постељина и пиџама. Тај материјал ће бити прослеђен школи 'Миодраг Матић' у Ужицу. То је школа за глуве са ученичким домом. Имамо и полазника обуке из те школе", прича наставница Жанка.

Десет машина, поклон ариљског "Јасмила" као трајна донација школи, моћи ће да користе и ученици који похађају редовну наставу.

"Ми смо једноставно желели да овом акцијом улозимо у друштвену заједницу. Желели смо да омогућимо овој деци која ионако имају довољно проблема да једноставно подигну квалитет свог живота на један мало виши ниво", објашњава Јелена Лукић, менаџер за маркетинг фирме "Јасмил" из Ариља.

Након двомесечне акције "Шнајдери по мери", све полазнице добиће и сертификат о завршеној обуци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи